Pyszne muffiny do szkoły

W dzisiejszym vlogu „Wy Dobrze Jecie” Dorota wraz z Olą i Jeremim przygotują pyszności do szkoły. Muffiny orkiszowo-warzywne lub orkiszowo-owocowe bez jaj, ale zdobione z dziećmi.

Składniki:

2 szkl. mąki (pełnoziarnista/orkiszowa, najlepsza św. Hildegardy)

1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego lub erytrolu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka napoju roślinnego np. ryżowego

2 łyżki octu jabłkowego

1/2 szklanki oleju ryżowego

Wykonanie:

Napój roślinny (temperatura pokojowa, nie z lodówki) i ocet wymieszać razem odstawić na 5 minut. Dodać olej.

W drugiej misce wymieszać suche składniki.

Mokre rzeczy wlać do suchych i energicznie mieszać.

1 jabłko pokrojone w drobną kosteczkę lub 1 marchew startą na tarce na gruby wiór dodać do ciasta i dobrze wymieszać.

Następnie na muffinkowej blaszce umieścić muffinkowe papilotki, nakładać ciasto do poziomu maksymalnie 3/4 wysokości papilotki.

Piec ok. 20 minut w 180 stopni C.

Ocena wpisu
  Liczba głosów: 0   Średnia ocena: 0

Opublikował

Poza internetem 50 minut

Administrator

Administrator portalu "Jupi-Tupi".
Komentarze: 18Publikacje: 5146Rejestracja: 28-11-2018
UWAGA! Jakiś film nie działa? Zgłoś to w komentarzu a postaram się szybko naprawić!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.