Mali szefowie – Kaszotto

„Mali szefowie” to program, w którym rywalizują ze sobą najlepiej gotujące dzieci w Polsce trwają! W pierwszym odcinku Bruno Pluciński i Julka Cymbaluk zaprosili youtuberów Ewę Niespodzianą i Matteo Brunetti. Będą gotować kaszotto.

Składniki:

– 1,5-2 szklanki kaszy jęczmiennej Lubella

– bulion warzywny

– 2 szalotki

– 30 dkg boczku wędzonego

– przecier pomidorowy Łowicz 500 g

– sól, pieprz, parmezan

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: od 4 do 5

1. Drobno pokrojony boczek wrzucamy do garnka, podsmażamy aż wytopi się tłuszcz.

2. Do boczku dodajemy pokrojoną szalotkę, gdy szalotka będzie podsmażona, wsypujemy kaszę i całość mieszamy.

3. Przecier pomidorowy wlewamy do bulionu, mieszamy i zalewamy nim kaszę (nie za dużo, by kasza nie pływała w bulionie).

4. Dodajemy do smaku sól i pieprz.

5. Gdy kasza nasiąknie bulionem, ponownie go dodajemy, tak długo aż kasza będzie miękka.

6. Całość ozdabiamy świeżymi ziołami i posypujemy parmezanem.

Ocena wpisu
  Liczba głosów: 0   Średnia ocena: 0
UWAGA! Jakiś film nie działa? Zgłoś to w komentarzu a postaram się szybko naprawić!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.