Mali szefowie – Kaszotto

„Mali szefowie” to program, w którym rywalizują ze sobą najlepiej gotujące dzieci w Polsce trwają! W pierwszym odcinku Bruno Pluciński i Julka Cymbaluk zaprosili youtuberów Ewę Niespodzianą i Matteo Brunetti. Będą gotować kaszotto.
Składniki: – 1,5-2 szklanki kaszy jęczmiennej Lubella – bulion warzywny – 2 szalotki – 30 dkg boczku wędzonego – przecier pomidorowy Łowicz 500 g – sól, pieprz, parmezan Czas przygotowania: 40 minut Liczba porcji: od 4 do 5 1. Drobno pokrojony boczek wrzucamy do garnka, podsmażamy aż wytopi się tłuszcz. 2. Do boczku dodajemy pokrojoną szalotkę, gdy szalotka będzie podsmażona, wsypujemy kaszę i całość mieszamy. 3. Przecier pomidorowy wlewamy do bulionu, mieszamy i zalewamy nim kaszę (nie za dużo, by kasza nie pływała w bulionie). 4. Dodajemy do smaku sól i pieprz. 5. Gdy kasza nasiąknie bulionem, ponownie go dodajemy, tak długo aż kasza będzie miękka. 6. Całość ozdabiamy świeżymi ziołami i posypujemy parmezanem.

Wyświetlenia: 433

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Jupi-Tupi.pl - niekomercyjny portal dla dzieci i młodzieży z wklejkami filmów. Wklejki nie łamią praw autorskich - filmów nie wgrano na naszym serwerze. Zakładamy, że rozpowszechniają je osoby upoważnione. Pirackie filmy należy zgłaszać na stronach źródłowych. Usuwamy wklejki na prośbę autorów, producentów lub oficjalnych dystrybutorów. WordPress Theme by WPEnjoy