Mali szefowie – Makaron bolognese zapiekany w papryce

Co dzisiaj przygotuje Stefcia? Pomidor! A dokładniej makaron bolognese zapiekany w papryce. Oglądajcie!

Przepis na makaron bolognese zapiekany w papryce:

– makaron kolanka ozdobne

– pomidory krojone (puszka 400g)

– mięso mielone 400 gr

– 3 papryki

– 1 mała cebula

– 1 nieduża marchew

– 2-3 ząbki czosnku

– potarty ser mozzarella

– sól i pieprz

– suszone zioła (bazylia, oregano)

– przecier pomidorowy

Przygotowanie:

1. Wydrążamy papryki.

2. Smażymy mięso, dodajemy czosnek, startą marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, sól i pieprz.

3. Do mięsa dodajemy pomidory, podduszamy i w tym czasie gotujemy makaron al dente. Całość mieszamy.

4. Nadziewamy papryki makaron z sosem i posypujemy startą mozzarellą.

5. Na dno brytfanny wykładamy przecier pomidorowy i na to wykładamy papryki.

6. Papryki zapiekamy w 170 stopniach przez około 15-20 minut

Ocena wpisu
  Liczba głosów: 0   Średnia ocena: 0

Opublikował

Poza internetem 21 godzin

Administrator

Administrator portalu "Jupi-Tupi".
Komentarze: 10Publikacje: 3484Rejestracja: 28-11-2018

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.