Mali szefowie – Leczo

Bruno Pluciński i Julka Cymbaluk robią leczo z gośćmi specjalnymi – Ewą Niespodzianą i Matteo Brunettim.

Leczo

– papryka czerwona 2 szt.

– papryka zielona 1 szt.

– papryka żółta 1 szt.

– koncentrat pomidorowy Łowicz (saszetka 80 g)

– kiełbasa śląska 3 szt.

– cebula biała 1 szt.

– ogórki kiszone Krakus 2-3 szt.

– papryka słodka mielona

– papryka ostra mielona

– sól do smaku

– pieprz czarny

Czas przygotowania: 30-45 minut

Liczba porcji: 4-5

1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, a za chwilę wrzucimy ją do gotującej się wody.

2. Kroimy cebulę w drobną kostkę, a kiełbasę w większą kostkę. Razem podsmażamy na odrobinie oliwy.

3. Gdy papryka już będzie miękka, odcedzamy ją, odlewając trochę wody z garnka do szklanki i zachowujemy na później.

4. Do papryki dodajemy kiełbasę cebulę oraz odcedzoną wodę i całość mieszamy.

5. Dodajemy koncentrat i gotujemy.

6. Doprawiamy solą i pieprzem.

7. Na koniec dodajemy pokrojone ogórki i mieszamy.

Ocena wpisu
  Liczba głosów: 0   Średnia ocena: 0
UWAGA! Jakiś film nie działa? Zgłoś to w komentarzu a postaram się szybko naprawić!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.