Mali szefowie – Crepe

W tym odcinku Mateusz spróbuje przygotować coś jeszcze lepszego niż batoniki Stefci! Czy uda mu się? Specjalnie na ten pojedynek przygotował crepe z mascarpone, dżemem i karmelizowanymi bananami. Pyyyyyyszne!

Składniki:

Ciasto na naleśniki:

– 2 szklanki puszystej mąki wrocławskiej

– 3 jajka

– 3 łyżki cukru

– 3 szklanki mleka

– 1/4 szklanki rozpuszczonego masła

Dodatki:

– serek mascarpone

– dżem truskawkowy 100% z owoców

– 4 banany

Czas przygotowania: 20-30 minut

Liczba porcji: 10

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie suche składniki ciasta na naleśniki mieszamy, dodając stopniowo: jajka, mleko i masło. Całość mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

2. Podsmażamy cukier na maśle, by powstał karmel, na którym po chwili podsmażymy banany.

3. Na osobnej patelni smażymy cienkie naleśniki.

4. Gotowe naleśniki składamy z bananami, a na wierzch kładziemy mascarpone i dżem.

Ocena wpisu
  Liczba głosów: 0   Średnia ocena: 0

Opublikował

Poza internetem 21 godzin

Administrator

Administrator portalu "Jupi-Tupi".
Komentarze: 10Publikacje: 3484Rejestracja: 28-11-2018

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.