Mali szefowie – Batoniki śniadaniowe

Stefcia przygotowuje przepyszne batoniki śniadaniowe, a Mateusz jej pomaga.

Składniki batonów:

– pół szklanki suszonej żurawiny

– 2 szklanki miodowych chrupko-płatków (miodowych kółek śniadaniowych)

– 4 łyżki masła orzechowego

– 2 łyżki miodu

– po pół szklanki mieszanki: orzechy włoskie, ziarna słonecznika, ziarna dyni

– 2 czubate łyżki kakao

Czas przygotowania: 20-30 minut

Liczba porcji: 5-6

1. Mieszamy wszystkie suche składniki w dużej misce.

2. Zalewamy żurawinę wrzątkiem i po 2-3 minutach odcedzamy i dodajemy ją do suchych składników.

3. Dodajemy masło orzechowe, miód i całość mieszamy.

4. Wymieszaną masę umieszczamy w formie i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

5. Gotowy blok kroimy na batoniki.

Ocena wpisu
  Liczba głosów: 0   Średnia ocena: 0
UWAGA! Jakiś film nie działa? Zgłoś to w komentarzu a postaram się szybko naprawić!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.