Bałkański hamburger to gigant, który waży ponad 66 kg

W serbskim mieście Leskovac został ręcznie wykonany, a następnie ugrillowany największy na świecie hamburger. Mięso było mieszane ręcznie, a następnie zostało pieczołowicie przeniesione na gorący grill, gdzie był pieczony przed ogromnym tłumem ciekawych i głodnych widzów.


Cały proces przygotowania największego na świecie hamburgera, którego przygotowali kucharze w serbskim mieście Leskovac.

„Cały proces trwał 90 minut: przygotowanie mięsa, mieszanie i rozkładanie mięsa na talerzu, a następnie grillowanie. Najtrudniejsze było przerzucenie hamburgera. Pchnęliśmy nieco za mocno, ale nam się udało ”- powiedział Ljubisa Djordjevic, który był jednym z trzech szefów kuchni odpowiedzialnych za przygotowanie ciasta.

Źródło: pl.SputnikNews.com

Ocena wpisu
  Liczba głosów: 0   Średnia ocena: 0

Opublikował

Poza internetem 1 godzinę

Administrator

Administrator portalu "Jupi-Tupi".
Komentarze: 11Publikacje: 3939Rejestracja: 28-11-2018

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.