Człowiek od wieków żywił się darami mórz i rzek, takimi jak ryby, stawonogi czy skorupiaki i zawsze szczególnie lubił te ostatnie. To właśnie ta grupa morskich stworzeń uważana jest za prawdziwy przysmak. Nawet pierwsza w historii książka kucharska w trzech czwartych składała się z przepisów na potrawy ze skorupiaków. Ich mięso jest bogate w białko, a jednocześnie niemal pozbawione kalorii. Dlatego skorupiaki są podstawą wielu kuchni narodowych – na przykład w Hiszpanii czy we Włoszech.
Ocena wpisu
Liczba głosów: 1 Średnia ocena: 5
Zobacz także:
Dziewczyna płakała, wychodząc za staruszka, ale podczas nocy poślubnej oszustwo wyszło na jaw...
Ta kobieta została pogrzebana żywcem, jednak przeżyła dzięki pierścionkowi!
Nigdy nie zabijajcie tego dziwnego owada! Oto, dlaczego!
Sąsiedzi śmiali się z niego, gdy kopał dół w ziemi dopóki nie zobaczyli rezultatu
To stworzenie żyło w piwnicy mężczyzny przez kilka lat, dopóki nie przedarło się do domu…
Co się stanie, gdy pszczoła użądli drugą pszczołę?
Fajne