Nie każdy wie, że jak przygotowywać doskonałe desery, choć tak naprawdę niezwykle prosto się je robi. By ci w tym pomóc, pokażemy ci kilka niezwykłych pomysłów i rad.
1. Rozpuść czekoladę mleczną w miseczce, po czym przelej do rękawa cukierniczego. Następnie wyciskaj do zimnej wody. Powstanie czekoladowy „makaron”, którym z powodzeniem ozdobisz ciasto.
2. Nadmuchaj balon i włóż go do rozpuszczonej czekolady. Pozostaw do zastygnięcia. Następnie przekłuj balon. Powstanie miseczka, w której możesz podać lody i bitą śmietanę.
3. Wysyp posypkę do wypieków na papier pergaminowy, a następnie przykryj drugim arkuszem i zaprasuj żelazkiem. Połam następnie tak powstałą kolorową lukrową ozdobę i udekoruj nią swoje muffinki.
4. Pokażemy ci także jak zrobić czekoladowe rożki, używając papierowych tutek jako formy. To będą znowu doskonałe dekoracje na muffinki.
Liczba wyświetleń tego wpisu: 178